Skip to main content

Training Kantelkaarten

Ben je enthousiast geworden en wil je de Kantelkaarten gaan gebruiken in jouw gesprekken met kinderen en jongeren of gezinnen? De Kantelkaarten ondersteunen bij het stellen van concrete en haalbare doelen en bij het stapsgewijs werken naar de gewenste situatie.

De Kantelkaarten zijn onderdeel van en staan centraal in de SKJ-geaccrediteerde training ‘Kantelkaarten, samen oplossingsgericht onderzoeken en aan de slag’.

Bij de opzet van de training is rekening gehouden met het gegeven dat niet elke cursist dagelijks oplossingsgerichte gesprekken voert. Zij starten in de ochtend met zich verder bekwamen in het oplossingsgericht werken en/of hun oplossingsgerichte kennis en vaardigheden af te stoffen. Cursisten bij wie het oplossingsgericht werken al in de genen en dagelijkse praktijk zit sluiten aan bij het afzonderlijk geaccrediteerd middagprogramma. Daarin staat gespreksvoering met de Kantelkaarten centraal.

Volg je het hele programma, dan fris je dus in één dag zowel je oplossingsgerichte kennis en vaardigheden op, leer je werken met de Kantelkaarten en ontvang je het dubbele aantal SKJ-punten.

Elke deelnemer ontvangt een set van tien Kantelkaarten en een A3-blok met 25 werkbladen.

Agenda

Deze trainingen worden zowel via losse inschrijving als in company aangeboden. Neem voor een incompany training contact op met Arianne via info@kiddocom.org

Ben je goed ingewerkt in oplossingsgericht werken, dan kun je kiezen voor de training van een halve dag. Wil je je kennis wat bijspijkeren, kies dan voor de training van één dag:

  • om 9.00 uur start de dagtraining, met in de ochtend het opfrissen van de nodigde kennis en vaardigheden op het gebied van oplossingsgericht werken.
  • om 13.00 uur start het middagdeel en gaan we stevig aan de slag met de Kantelkaarten.

De eerstvolgende trainingen vinden plaats op:

  • vrijdag 15 november 2024 in Zwolle.

Nog meer weten over de training? Neem contact op met Arianne.