Skip to main content

Feedback van kinderen en jongeren

“Kinderen en jongeren hebben échte aandacht nodig van de mensen om hen heen. Van ouders, familie en vrienden, maar ook van professionals. Dat betekent: interesse hebben, tijd maken, goed luisteren en kijken naar het kind als persoon.” Dat was een van de conclusies van de Kinderombudsman na afloop van de meest recente Kinderrechtentour van 2018.

Maar hoe weet je nu of je als professional goed bezig bent? Hoe krijg je handvatten om te werken aan continue verbetering van je gesprekstechnieken? Hoe kun je bij je interventies het kind of de jongere steeds meer echt als uitgangspunt te nemen? Zodat kinderen en jongeren na gesprekken met jou zeggen: “Ik voel me echt gehoord!” De simpelste manier is om elke keer aan een kind of jongere te vragen wat hij vond van jouw werk. En om met de feedback van kinderen en jongeren dan ook echt wat te doen.

Daarom hebben we een feedbackformulier gemaakt, waarin de echt relevante vragen gesteld worden. In twee versies: één voor jonge en één voor oudere kinderen.

En heb je geen zin hebt om het feedbackformulier steeds te downloaden en te printen of wil je papier besparen?  Lamineer dan het feedbackformulier, maak het onderdeel van je spelvorm Mijn Leven en laat ieder kind scoren met de whiteboardstift!

Of je nu wel of geen klant bent van Kiddocom, print de formulieren uit en haal je feedback op!

Oh ja, nog één tip: als je het feedbackformulier voor oudere kinderen wilt printen, kies dan bij de printereigenschappen voor het afdrukken zonder rand. Dan wordt de hele pagina gekleurd en heb je geen last van witte randen.