Skip to main content

Training Mijn Leven

De training ’Mijn Leven, (oplossingsgericht) praten met kinderen over hun thuissituatie’ is een training van anderhalve dag, die zowel in company als met losse inschrijvingen wordt aangeboden. Tijdens de training maak je kennis met de twee varianten van Mijn Leven, de uitgangspunten bij het gebruik en (oplossingsgerichte) gesprekstechnieken. Ook komt  aan de orde hoe je op een laagdrempelige manier lastige onderwerpen als seksueel misbruik kunt bespreken. Tussen de twee trainingsdagen oefen je met de methode in de eigen praktijk. Om daarvoor ruim de mogelijkheid te bieden liggen de twee trainingsdagen 4 tot 6 weken uit elkaar. Na het volgen van de training ben je: 

  • bekend met de uitgangspunten bij het gebruik van de spelvormen, 
  • in staat om samen met een kind of jongere op een interactieve en oplossingsgerichte manier, in een kort tijdsbestek de zorgen, krachten en wensen van het kind over de eigen thuissituatie in kaart te brengen, en
  • in staat om dat in samenwerking en afstemming met ouders te doen.

Bij de opzet van de training is rekening gehouden met het gegeven dat nog niet elke cursist vertrouwd is met het voeren van oplossingsgerichte gesprekken met kinderen. Maar ook wanneer je al ervaren bent in het oplossingsgericht werken geeft de training extra mogelijkheden tot verdieping en reflectie. 

Mijn Leven past goed in kindgesprekken door medewerkers van Sociale Wijkteams of Centra voor Jeugd- en Gezin, bij de start en evaluatie van gezinsinterventies en in onderzoeken van de Raad voor de Kinderbescherming of Veilig Thuis. De variant ‘Mijn Leven met gescheiden ouders’ past daarnaast heel goed in gesprekken met kinderen met ouders in complexe echtscheidingssituaties en is  een mooi hulpmiddel voor kindbehartigers, mediators en curatoren. 

De training is geaccrediteerd bij het SKJ. Voor inhoudelijk ondersteuners en gedragsdeskundigen is er een ondersteuningsvariant beschikbaar.     

 

Agenda

Geïnteresseerd? 

De training Mijn Leven duurt anderhalve dag en wordt zowel incompany als met losse inschrijvingen aangeboden.

Neem voor een incompany training contact op met Arianne via info@kiddocom.org.

Wil je je inschrijven voor een training? Dat kan weer! De eerstvolgende training geven we op 5 november (hele dag) en 17 december 2024 (halve dag). 

Een greep uit de evaluaties van deelnemers:

  • ‘Prettige training, erg goede aansluiting bij de praktijk.’
  • ‘Ik vond het een erg leerzame training en hoewel ik trainings-moe ben, een superleuke training!’
  • ‘Inspirerend, kundig en de theorie wordt meteen ook heel praktisch en toepasbaar vertaald.’
  • ‘De training past erg goed bij ons werkveld, een super-methode om in gesprek te gaan met kinderen zonder het ‘zwaar’ te maken’. 

Nog meer weten over de training? Neem contact op met Arianne.